Tehnički rječnik Njemački -> Hrvatski ? Konuyu gönderen: Aleksandar Krga
|
Postovane kolegice i kolege,
postoji li u Hrvatskoj neki dobar optetehnički rječnik? Već imam opti rječnik i elektrotehnički rječnik kolske knjige, međutim oni nemaju optetehničke rječnike (bili su na sajmu knjiga u Beogradu). Da li postoji neki drugi izdavač / naslov i koliko je dobar?
Cijena/ web-site gde bi mogao da se nabavi?
Hvala unapred,
Aleksandar | | |
Jedini njemačko-hrvatski općetehnički rječnik koji mi je poznat je
Dabac, Vlatko: Tehnički rječnik, Njemačko-hrvatskosrpski, Tehnička knjiga, Zagreb, 1969.
a moe se naći kod starijih prevoditelja, u bibliotekama poduzeća s malo duljim "staom" i eventualno u kakvom antikvarijatu.
Od novijih naslova mogu preporučiti:
Andrija Prager: Hrvatsko - englesko - njemački građevinski rječnik, Masmedia, Zagreb, 2003.
Rittgass... See more Jedini njemačko-hrvatski općetehnički rječnik koji mi je poznat je
Dabac, Vlatko: Tehnički rječnik, Njemačko-hrvatskosrpski, Tehnička knjiga, Zagreb, 1969.
a moe se naći kod starijih prevoditelja, u bibliotekama poduzeća s malo duljim "staom" i eventualno u kakvom antikvarijatu.
Od novijih naslova mogu preporučiti:
Andrija Prager: Hrvatsko - englesko - njemački građevinski rječnik, Masmedia, Zagreb, 2003.
Rittgasser: Njemačko-hrvatski računalni rječnik, K, Zagreb 1996.
Eref Čampara: Međunarodni rječnik arhitekture, građevinarstva i urbanizma
Roko Cebalo: Rječnik strojarske tehnologije: hrvatsko-englesko-njemački, Zagreb 1998. (ovaj sam naručila izravno od autora jer se radi o privatnoj nakladi, a trebala bih ga dobiti svakog dana).
Jo jedno autorsko izdanje:
Zlatko Baić: Veliki hrvatsko njemački rječnik gospodarskog, pravnog, političkog i svakodnevnog stručnog nazivlja, Zagreb 2000,
Od online-knjiara preporučam http://www.sveznadar.com iz Rijeke.
HTH
[Edited at 2003-11-01 06:29] ▲ Collapse | | | Recnik industrijske opreme | Nov 19, 2003 |
Zdravo,
potrazi nemacko-srpskohrvatski "recnik industrijske opreme" - stipe radic, masine-aparati-uredjaji, ima 67,000 termina, izdanje je privredni pregled beograd, ja imam iz 1986. srecno! | | | Bu foruma özel olarak atanmış bir moderatör yoktur. Site kurallarının ihlalini rapor etmek ya da yardım almak için lütfen site personeli » ile iletişime geçiniz Tehnički rječnik Njemački -> Hrvatski ? CafeTran Espresso | You've never met a CAT tool this clever!
Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer.
Accept jobs from clients who use Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools.
Download and start using CafeTran Espresso -- for free
Buy now! » |
| Trados Studio 2022 Freelance | The leading translation software used by over 270,000 translators.
Designed with your feedback in mind, Trados Studio 2022 delivers an unrivalled, powerful desktop
and cloud solution, empowering you to work in the most efficient and cost-effective way.
More info » |
|
| | | | X Sign in to your ProZ.com account... | | | | | |